Monte Karlo: Džumhurova velika pobjeda – Berdih je pao

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu savladao je favoriziranog Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1 u setovima. Berdih je trenutno šesti teniser na ATP listi.

Naš Džumhur prvi set je dobio sa 6:4, nakon što je jednom oduzeo servis protivniku, a na svoj servis bio siguran. U drugom setu Berdih je poveo sa 3:0 u gemovima, ali je odličnom igrom naše teniser izjednačio na 4:4. Poslije toga igralo se gem za gem, sve do tie breaka. Taj dio igre favotizirani Čeh dobio je sa 7:1 i izjednačio rezultat.

U odlučujućem setu Džumhur je u pravo vrijeme oduzeo gem protivniku, a polije je sačuvao svoj servis što mu je donijelo najvrijedniju pobjedu u karijeri, nakon što je savladao Nadala.

Sasvim je sigurno da će Džumhur napredovati i na ATP listi, pa nije nerealno očekivati i plasman našeg najboljeg tenisera i na Olimpijske igre u Brazilu.

Damir Džumhur je na turnir u Monte Karlo došao kroz kvalifikacije, a u prvom kolu “pomeo je” sa terena Robina Hasa. Iako je znatno pao na zadnjoj ATP listi, očito je Damir podigao nivo igre i uspio je da na trećem ovogodišnjem Mastersu ponovi uspjeh iz prošlogodišnjeg, kada je došao do osmine finala.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*