Svjetski dan knjige i autorskih prava

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava, u subotu, 23. aprila u 12,00 sati na Kamernoj sceni JU „Dom mladih“ Tuzla biće upriličena prigodna manifestacija, koju organizuju Izdavačka kuća „Paun&Co.“ Tuzla, Grupa „Lucido“ i JU „Dom mladih“ Tuzla.

Budući da je 26.april dan rođenja našeg čuvenog književnika Meše Selimovića, učenici gimnazije „Meša Selimović“ će ovom prilikom izvesti prigodan program, a u okviru programa prisjetit ćemo se važnosti romana „Derviš i smrt“ u našoj književnosti (povodom 50 godina od objavljivanja) i djela Maka Dizdara (povodom 50 godina od objavljivanja „Kamenog spavača“).

U programu će učestvovati i učenici OŠ „Humci“ i OŠ „Centar“, sa svojim nastavnicima i profesorima, kao i regionalni tuzlanski pjesnici i književnici, kantautori, te članovi Grupe Lucido i autori Izdavačke kuće „Paun“ iz Tuzle.

Koordinatorice programa su Jasminka Imamović Hadžić i Minela Spahić, profesorice bosanskog jezika i književnosti, a moderatorica programa je gospođa Alma Omeragić.

(RTV7/Dom mladih)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*