Beograd: Skup opozicionih partija zbog “krađe” 300.000 glasova

Lideri opozicionih partija u Srbiji najavili su da će danas biti održan protest ispred Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu. Jedini razlog okupljanja je, kako tvrde u opoziciji, izborna krađa u organizaciji vlasti.

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je pristalice demokrata da na izborima za Skupštinu Srbije, koji će biti ponovljeni na 15 biračkih mjesta, zaokruže listu Dveri – DSS.

Pajtić je na konferenciji za novinare rekao da ta lista po mnogo čemu nije slična Demokratskoj stranci, ali da se tako “brane demokratija i Srbija od izborne krađe i jednog čovjeka”.

Pajtić je na protest, zakazan za 13 sati, pozvao i pojedine stranačke lidere koji su na listi Srpske napredne stranke (SNS).

Da li je ukradeno 300.000 glasova?

“Pozivamo i Vuka Draškovića, Rasima Ljajića i Velimira Ilića, ljude sa kojima smo se prije 20 godina borili protiv krađe, da nam se pridruže na protestima”, rekao je Pajtić.

Predsjednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocijenila je da je na izborima u nedjelju “ukradeno 300.000 glasova”.

Lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović rekao je da njegov pokret ima dokaze koji otkrivaju mahinacije glasovima preminulih lica, ali i sa zapisnicima.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*