BiH uživa veliku podršku Evropskog parlamenta

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Strazburu s predsjednikom Evropskog parlamenta Martinom Schultzom kojeg je informirao o aktualnim dešavanjima u BiH s fokusom na evropske integracije BiH.
Zvizdić je istakao da svi nivou vlasti ozbiljno i predano rade na ispunjavanju planiranih zadataka što pokazuje visok nivo implementacije Reformske agende u jednom kratkom vremenskom periodu. Naglasio je da je posvećenost reformskim procesima u BiH neupitna i da je sada pravi trenutak da se iskorakom na evropskom putu ti pozitivni pomaci podrže.

Predsjednik Schultz je istaknuo važnost jačanja evropskih veza sa zapadnim Balkanom. Naglasio je važnost međuparlamentarne saradnje u tom procesu i bitnost jačanja veza između evropskih i bh. parlamentaraca. On je čestitao na obnovi i otvaranju Ferhadije u Banjoj Luci, događaju koji pokazuje da je BiH demokratska država koja podržava međuetničku toleranciju. Dodao je da je Bosna i Hercegovina i sada evropska zemlja koja uživa veliku podršku Evropskog parlamenta.

Sastanku je prisustvovao direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić se prije sastanka s predsjednikom Evropskog parlamenta Martinom Schultzom upisao u Knjigu visokih zvanica Evropskog parlamenta, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*