Unapređenje znanja za medicinsko pisanje

Tečaj medicinskog pisanja održava se 14. i 15. maja 2016. godine u Konjicu, u organizaciji Centra za medicinsku edukaciju Medicinska nadgradnja (Center for Medical Education Medical Upgrade). To je, treći po redu, nastao kao rezultat interesa o razvoju znanja i naučnog segmenta u izradi stručnih radova i naučnih članaka i njihovog objavljivanja u afirmisanim časopisima.

Voditeljica tečaja je Prof.dr. Livia Puljak, profesorica sa Medicinskog fakulteta u Splitu, Hrvatska, sa vrlo aktivnim radom u oblasti  istraživanja boli i medicinom utemeljenom dokazima. Predavači su Prof.dr. Matko Marušić, takođe iz Hrvatske, te  akademik prof.dr. Enver Zerem, prof. dr. Amir Nuhahnović i prof.dr. Samir Delibegović, eminentni stručnjaci i eksperti iz Bosne i Hercegovine, sa izuzetnim iskustvima u oblasti medicinskog pisanja. Tečaj medicinskog pisanja namijenjen je doktorima medicine i stomatologije, specijalistima i specijalizantima svih grana medicine,  magistrima farmacije i doktorima veterine, te studentima Medicinskih i Zdravstvenih fakulteta i Visokih zdravstvenih škola. U toku dva dana, koliko traje Tečaj, govorit će se o nauci i naučnom načinu mišljenja, vrstama studija, naučnim časopisima i publiciranju te planiranju istraživanja, postavljanju hipoteza, prikupljanju podataka, suočavanju s podacima i obradi vlastitih podataka. Programom planirana predavanja, obiman sadržaj i veliki broj informacija imaju za cilj otvoriti mogućnost da polaznici tečaja, unaprijede svoja znanja kada je u pitanju pisanje stručnih radova i originalnih naučnih članaka i time otvore put da stručnjaci objavljuju svoje radove u afirmisanim međunarodnim časopisima. Tečaj je interaktivan sa potpunim uključivanjem polaznika, kroz predavanja i vježbe, u komunikaciji sa predavačima, gdje polaznici vlastite članke preuređuju i nadograđuju u saradnji sa predavačima.

Organizator je, kao što je rečeno, Centar za medicinsku edukaciju Medicinska nadgradnja (Center for Medical Education Medical Upgrade), Udruženje formirano od strane grupe entuzijasta na čelu sa Prof. dr.med.sci. Samirom Delibegovićem, koje ima osnovni cilj unaprjeđenje medicinske nauke, znanja i prakse, povezivanje sa drugim regionalnim, evropskim i svjetskim medicinskim organizacijama sa istim ili sličnim ciljem.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*