Fotografija krvavih stopala konobarice zgrozila internet

Nicola Gavins na Facebooku je podijelila fotografiju krvavih stopala svoje prijateljice koja radi kao konobarica u restoranu Joey koji ima 22 objekta u Kanadi i diljem Amerike.

Iako je na kraju 8-satnog radnog dana jedva stajala na nogama, drugi dan joj je svejedno rečeno da mora obuti cipele s petom.

”Osim toga, žensko osoblje mora kupiti uniformu koja košta 30 dolara , dok muško osoblje može nositi odjeću koju već ima, samo je bitno da je crne boje. To su seksistički zahtjevi i potpuno odvratna politika. Mnogo mojih prijatelja radi u uslužnim djelatnostima, ali ne moraju žrtvovati svoju udobnost tokom radnog vremena” – napisala je Nicola pored fotografije svoje prijateljice.

Ubrzo nakon što je podijeljena, fotografija, kao i cijela priča postala je prava internet senzacija, pa su se u raspravu uključili korisnici Facebooka diljem svijeta. Zbog viđenog su pozvali na bojkot pomenutog restorana, a post je podijeljen skoro 12.000 puta.

No dok mnogi misle da bi konobarica iz posta trebala dati otkaz, javili su se i oni koji smatraju da nije to tako lako.

Sasha Perrin, zadužena za odnose s javnošću ovog restorana, za ATTN izjavila je da su se vodeći jako uzrujali nakon što su vidjeli ovu fotografiju te su odmah odlučili kontaktirati zaposlene.

”Naše trenutne smjernice za zaposlene traže od njih da nose odjeću u crnoj boji i cipele s debljim potplatom iz sigurnosnih razloga. Prema tom priručniku oni biraju ono što je ugodno za njih” – zaključila je Sasha Perrin.
(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*