Protokol obilježavanja 15. maja u Tuzli

U petak 15.5.1992 godine paravojska takozvane Srpske Republike, osnovana u Banja Luci 12.5.1992.godine i stavljena pod komandu ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, sa pripadnicima Vojske Jugoslavije napali su Tuzlu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine – Stanice javne bezbjednosti Tuzla odbili su taj napad i odbranili Tuzlu.

Povodom obilježavanja ovog bitnog datuma u nedjelju će u 12 sati i 30 minuta biti upriličeno odavanje poštovanja i polaganje vijenaca i cvijeća na spomenik poginulim braniteljima BiH i Tuzle na Brčanskoj malti. U 13 sati od Brčanske malte prema Slanoj Banji će krenuti  ceremonijalna povorka pripadnika Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine i građana.

U 14 sati će biti upriličeno odavanje poštovanja i polaganje vijenaca na spomen obilježje poginulim braniocima BiH i Tuzle 1992.-1995 na Slanoj Banji. Svečana akademija povodom 15.maja 1992.godine – Dana odbrane Tuzle održat će se u 15 sati u kongresnoj Sali na galeriji hotela Mellain, a u 16 sati će biti druženje pripadnika Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine i kulturno umjetnički program na Panonskim jezerima.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*