Mirza Hanić, stoneteniser “Kreka Edelex-a” treći na prvenstvu u Zagrebu

Proteklog vikenda održano je  63. međunarodno  otvoreno prvenstvu Zagreba “ZAGIPING” .Na trodnevnom turniru učestvovalo je preko  800 takmičara iz 17 zemalja Evrope.

Juniorski reprezentativac BiH i član STK” KREKA EDELEX” Mirza Hanić, osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji juniori ekipno. Mirza je zajedno sa reprezentativnim kolegom Dinom Čizmićem koji nastupa za STK “CAZIN 73” došao do ovog sjajnog rezultata, gdje su u polufinalnom meču zaustavljeni od ekipe  STK “Dugo Selo” Hrvatska, koji su na kraju i sovojili prvo mjesto u ovoj konkurenciji.

Plasman juniori:

1.DUGO SELO                           HRV

2. SAAR BRUCKEN                  GER

3. BOSNA I HERCEGOVINA  BiH

3. ZADAR                                    HRV

Od zapaženijih rezultata koje je ostvarila STK “KREKA-EDELEX” ističu nastup  kadetske reprezentativke BiH , koja je u kategoriji mlađih kadetkinja uspjela da izbori 1/8 finale, gdje  je u uzbudljivoj završnici izgubila od  Hrvatske reprezentativke Kovaček Tena  sa rezultatom od 3:2.  Ema, iako povrijeđena u toku meča je za plasman u 1/8 finale pobijedila favoriziranu Italijanku azijskog porijekla THAI  Kim  Lan sa rezultatom 3:1.

Stonoteniski klub “KREKA EDELEX ”  naredne subote 28.05. orgnizuje XXI Memorijalni turnir “Elvis Alagić Enko”, gdje se očekuje veliki broj učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i okruženja.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*