Novak Đoković, najbolji teniser današnjice protutnjao je do svog trećeg uzastopnog finala Roland Garrosa. U polufinalnom duelu srbijanski tensier nije imao milosti prema mladom Austrijancu Domonicu Thiemu, kojeg je sa ubjedljivih 3:0 savladao za nešto manje od dva sata ( Mustafa Yalcin - Anadolu Agency )

Roland Garros: Đoković protutnjao do finala

Novak Đoković, najbolji teniser današnjice protutnjao je do svog trećeg uzastopnog finala Roland Garrosa. U polufinalnom duelu srbijanski teniser nije imao milosti prema mladom Austrijancu Domonicu Thiemu, kojeg je sa ubjedljivih 3:0 savladao za nešto manje od dva sata, javlja Anadolu Agency (AA).

Đoković je silovito ušao meč ne prepouštajući ništa slučaju. Odmah je, već u drugom gemu, oduzeo servis Thiemu i dao mu do znanja da nema šta tražiti u ogledu sa prvim reketom svijeta. Prvi set Đoković je dobio sa 6:2, a u drugom je bio još ubjedljiviji dobivši ga sa 6:1. Najveći otpor Thiem je pružio u trećem setu. Čak je na otvaranju oduzeo servis rivalu i poveo sa 2:0, ali to je bilo sve što je uradio. Đoković se brzo “probudio” i sa dva vezana brejka okrenuo rezultat u svoju korist i došao do 6:4 za konačnu pobjedu.
U nedjeljnom finalu Đoković će se sastati sa boljim iz duela Andy Murray – Stanislas Wawrinka.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*