U saobraćajnoj nesreći u južnom Alžiru poginule 33 osobe

Najmanje 33 osobe su poginule i još 22 su povrijeđene kada se sudari autobus i kamion s prikolicom u subotu rano ujutru u pokrajini Laghoaut, 400 kilometara južno od prijestolnice Alžira, saopćila je vatrogasna brigada.

Autobus je saobraćao na liniji koja povezuje sjeverozapadnu pokrajinu Oran i Ouraglu, kada se sudario s kamionom koji je dolazio iz suprotnog pravca u 1,50 sati ujutru, saopćio je izvor iz vatrogasne brigade.

Ambulantna vozila i vatrogasci požurili su na mjesto nesreće kako bi pružili prvu pomoć povrijeđenima, dok je policija pokrenula istragu kako bi utvrdila okolnosti nesreće.

Slične nesreće česte su na cestama koje povezuju sjever i jug Alžira. Prekoračivanje ograničenja brzine i umor vozača od neprekidne vožnje hiljadu kilometara tokom noći glavni su uzroci takvih nesreća, navodi se u zaključku izvještaja saobraćajne policije.

Između 4.000 i 4.500 ljudi pogine svake godine u saobraćajnim nesrećama u Alžiru, sudeći po zvaničnim brojkama. Novi sistem izdavanja vozačkih dozvola tek treba stupiti na snagu kao mjera u suzbijanju ogromnog broja saobraćajnih nesreća u toj zemlji sjeverne Afrike, prenosi Xinhua.

(Federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*