BH rukometaši ne idu na SP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, remizirala je  u Skenderiji sa Švedskom rezultatom 27:27 u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo. Na taj način reprezentacija BiH nije se plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Ušli su rukometni zmajevi u utakmicu sa osam golova zaostatka, a iako su najavljivali ofanzivu i dobar rezultat pred domaćom publikom i uzvrat su počeli veoma loše.

Šveđani su od samog početka pogađali. Imali su odličnu realizaciju i koristili su svaku grešku naše odbrane. Naši momci uspjeli su se vratiti u meč sredinom prvog poluvremena. Serijom odbrana Blaževića i golom Karačića smo došli do 9:9. Do prvog vodstva na utakmici naša selekcija je stigla u 21. minuti preko Terzića (11:10), ali Šveđani nisu dozvolili da se naša selekcija napravi preokret i ugrozi zalihu u golovima koju su donijeli od kuće.

Igralo se potom gol za gol, a Šveđani su u samom finišu ponovo uspjeli napraviti manju seriju i na odmor su otišli s dva gola prednosti, 16:14.

Serijom od 3:0 naša selekcija je otvorila drugo poluvrijeme, te smo došli do drugog vodstva na utakmici, 17:16. Ipak, gosti nisu prepuštali ništa slučaju i odmah su uzvratili istom serijom za plus dva, 19:17, da bi Švedska zatim imala i tri gola prednosti.

Međutim, naši se nisu predavali i s dva gola Vranješa i jednim Tarabocchije, došli su do novog vodstva, 22:21. Do kraja je naša selekcija odigrala dosta dobro. Došli smo i do plus dva, 25:23, ali do pobjede nismo mogli, te je na kraju meč završen bez pobjednika, a Švedska ide na SP.

Nikola Prce je bio najefikasniji pojedinac meča sa osam golova, dok je Jimm Gottfridson predvodio Švedsku sa šest golova.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*