U Briselu o imigracionoj politici EU, učestvuje i delegacija BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava parlamenta BiH Borislav Bojić predvodi delegaciju koja će učestvovati na međuparlamentarnoj konferenciji “Imigraciona i azilska politika EU: implikacije za parlamente zemalja proširenja”, koja će u naredna dva dana biti održana u Briselu.

U delegaciji su i zamjenik predsjedavajućeg ove komisije Mario Karamatić, te članovi Nermina Kapetanović i Sead Kadić.

Iz parlamenta BiH najavljeno je da će na međuparlamentarnoj konferenciji biti razgovarano o perspektivama Evropske komisije u imigracionoj i azilskoj politici EU, o intervencijama u upravljanju migracijom, azilom i granicama, kao i o stanju na granicama EU sa zemljama proširenja kada je riječ o migracionoj krizi.

Dnevnim redom konferencije predviđena je i rasprava o ulozi parlamenata u rješavanju migracione krize, te o parlamentima kao forumima u kojima se kreira javna politika i okupljaju izvršna tijela i građansko društvo.

Biće riječi i o jačanju međuparlamentarne saradnje i regionalne saradnje nadležnih vlasti u sučeljavanju sa migracionom krizom.

Međuparlamentarnu konferenciju organizuju Odbor za spoljne poslove i Odbor za građanske slobode, pravdu i unutrašnja pitanja Evropskog parlamenta, u saradnji sa članovima parlamenata pretpristupnih zemalja i parlamentom Grčke.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*