EURO 2016: Poznato 11 učesnika osmine finala

Nakon susreta trećeg kola u D-grupi Evropskog nogometnog prvenstva u Francuskoj poznato je 11 učesnika osmine finala.Među 16 najboljih reprezentacija Evrope plasirale su se selekcije Francuske, Švicarske, Velsa, Engleske, Slovačke, Njemačke, Poljske, Hrvatske, Španije, Italije i Mađarske.

U osminu finala će se plasirati četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija, a zasad je jedino sigurna Slovačka, dok Albanija, Sjeverna Irska i Turska čekaju rasplet u grupama E i F kako bi saznali svoju sudbinu.

U E-grupi plasman je osigurala Italija koja ima maksimalan učinak, dok se za drugo mjesto bore Belgija, Švedska i Irska. U direktnom okršaju za drugo mjesto sastaju se Belgija koja ima tri boda i Švedska sa bodom, dok Irska koja nakon dva kola ima bod igra protiv Italije.

U F-grupi Mađarska je vodeća sa četiri boda i siguran je učesnik osmine finala čak i u slučaju sutrašnjeg poraza od Portugala i eventualnog plasmana na treće mjesto. Portugal ima dva boda, kao i Island koji se sastaje s Austrijom koja ima bod iz dvije prve utakmice.

Zasad su poznata dva para osmine finala. Švicarska će se sastati sa Poljskom, dok će se u reprizi finala prošlog EP-a sastati Španija i Italija.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*