Sloboda savladala prvaka Slovenije

Fudbaleri Slobode danas su u sklopu priprema odigrali drugi kontrolni meč protiv prvaka Slovenije ljubljanske Olimpije. U sjajnom izdanju tim Husrefa Musemića slavio je zasluženu pobjedu golovima Mladena Veselinovića u 30. minuti i Mahira Karića početkom drugog poluvremena, u 51. minuti.

Crveno-crni u ovom susretu imali su još nekoliko izgledanih prilika za postizanje gola ali nije bilo promjene rezultata. Olimpija je na početku utakmice imala nešto više od igre ali su fudbaleri Slobode nešto kasnije preuzeli kontrolu na terenu i do kraja uspjeli ostvariti važnu pobjedu nad veoma kvalitetnim protivnikom.

Od prve minute za Slobodu su nastupili: Pirić, Efendić, Mehmedagić, Džidić, Kostić, Stjepanović, Ordagić, Veselinović, Govedarica, Zeba, Karić.

Naredni kontrolni meč tim iz Rudarske br.2 očekuje za tri dana protiv ekipe Domžale, što će ujedno predstavljati i generalku pred nastup u prvom pretkolu Evropa lige kada će Sloboda na stadionu Bilino Polje u Zenici 30. juna od 18:00 sati ugostiti Beitar Jerusalem.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*