BIHAMK: Na duže relacije krećete u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da na duže relacije krećete u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Ukoliko ipak putujete, pravite češće pauze. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Vozače teretnih vozilaiz BIHAMK-a mole da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Na autoputu A-1 Vlakovo-Tarčin zbog radova na dionici ispred tunela Vis saobraćaj je iz vozne preusmjeren u preticajnu traku. Mole se vozači da na ovom dijelu autoputa voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo i dionice: Priboj-Simin Han,  Nemila-Topčić Polje, Banja Luka-Čelinac, Rakovica-Kobiljača, kao i puteve na području Gračanice, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Danas počinju sanacioni radovi na ulazu u Prozor zbog čega će se saobraćati usporeno-jednom trakom.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 7 do 16 sati na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na prelazima na jugu zemlje. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*