Drugo pretkolo Lige pravaka: Zrinjski domaćin Legiji iz Varšave

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara danas će u okviru drugog pretkola Lige prvaka odmeriti snage sa ekipom Legije iz varšave (Poljska). Zrinjski je naša posljednja ekipa koja još igra u euro kupovima.

Jučer je, dan uoči prvog ogleda, koji će biti odigran na stadionu pod Bijelim brijegom, trener Zrinjskog Vinko Marinović kazao kako je poljski prvak možda i najteži protivnik kojeg je Zrinjski mogao dobiti u pretkolu najelitnijeg evropskog nogometnog natjecanja.

“Čeka nas teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika. Sam podatak da u Legiji igra pet reprezentativaca koji su nastupali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj dovoljno govori. Legija je favorit, ali za nas je ovo veliki izazov i motiviranost mojih igrača biće maksimalna”, istaknuo je trener Zrinjskog.

Koliko je Zrinski spreman, potvrdiće Legija!
Prema Marinovićevim riječima, nogometaši Zrinjskog proteklih su dana naporno radili kako bi se što bolje pripremili za prvi ogled.

“Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica na kojima smo izgledali dobro, ali to su bili protivnici koji nisu na nivou Legije, tako da ćemo tek vidjeti na čemu smo”, dodao je Marinović.

Govoreći o manama i vrlinama Poljaka, Marinović je istaknuo kako je Legija izuzetno fizički spremna ekipa koja na svakom dijelu terena pokušava raditi presing i kroz brzu tranziciju nastoji doći što prije pred protivnički kazneni prostor sa što više igrača.

“Isto tako smo primijetili da imaju problema u prekidima. Nekada u presingu malo kasne i ako ne osvoje loptu ostavljaju dosta prostora za kontranapade. Ali, ne smije nas zavarati posljednji njihov poraz u Superkupu protiv Lecha (4:1), jer su dva gola pala u sudijskoj nadoknadi, a do tada je to bila prilično izjednačena utakmica”, oprezan je trener Mostaraca.

Atmosfera u svlačionici Mostaraca dobra
Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić kazao je kako je atmosfera u svlačionici jako dobra, te da svi jedva čekaju sutrašnju utakmicu.

“Momci vjeruju da možemo napraviti iznenađenje. Mislim da je naša prilika u ovoj prvoj utakmici jer smo mi za njih prilična nepoznanica. U revanšu će biti puno teže i nadam se da ćemo uspjeti u prvoj utakmici napraviti dobar rezultat”, dodao je Stojkić.

Pouzdani lijevi bočni Zrinjskog prisjetio se prošlog nastupa Zrinjskog u pretkolu Ligi prvaka prije dvije godine, kada je Mostarce izbacio slovenski prvak Maribor.

“Ne znam koliko je Legija jaka, ali mislim da je Maribor tada imao jaču ekipu. Te sezone Slovenci su došli u grupnu fazu Lige prvaka, a nama je nedostajalo samo malo sreće da ih izbacimo”, kazao je Stojkić.

Samo da temperatura ne predstavlja problem!?
Utakmica Zrinjski – Legija igra se u 18.30 sati, a domaći nogometaši posljednjih dana treniraju u tom terminu ne bi li se što bolje priviknuli na paklene temperature koje ih očekuju. Posljednjih dana temperatura u Mostaru u to vrijeme kretala se oko 35 stepeni.

“Niko se ne može naviknuti na ovakve uvjete za igru, iako će vjerojatno nama biti nešto lakše”, kazao je Stojkić.

Što se tiče zdravstvenog biltena, Marinović u današnjoj utakmici neće moći računati na Danijela Graovca koji je zbog povrede izvan stroja već nekoliko mjeseci, dok će ljekarski tim pokušati osposobiti Ivana Peku koji je prošle sedmice u prijateljskoj utakmici protiv Olimpica slomio prst na ruci.

Za utakmicu je štampano 5.000 ulaznica, a iz Zrinjskog pozivaju navijače da u što većem broju dođu na utakmicu i podrže “plemiće”.

(BHRT/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*