Beskonačni medeni mjesec: Već 200 dana su na putu, kući se ne planiraju vratiti još pet godina

Poljski par Karolina i Bartek Wudniak vjenčali su se prošle godine i odlučili otići na neobičan i najduži medeni mjesec koji je iko ikada imao.

Već 200 dana ovaj par putuje svijetom, a do sada su posjetili Panamu, Kolumbiju, Peru, Boliviju, Čile, Ekvador i Argentinu. Putovanje planiraju nastaviti Australijom i Azijom.

Par se upoznao 2007. godine i od tada zajedno putuju. Prvi odmor proveli su u Švedskoj, Norveškoj i Finskoj, a potom su obišli još neke zemlje Evrope. U 2014. godini posjetili su Italiju i Bartek je tada zaprosio Karolinu. Njihovo putovanje počelo je 26. novembra 2015. godine.

“U novembru idemo na Novi Zeland za koji imamo radnu i turističku vizu, a potom ćemo u Australiju i Aziju”, rekla je Karolina.

Ona je freelance novinar tako da posao nosi sa sobom, ali Bartek je morao dati otkaz kako bi ostvarili svoje planove. Sada upoznaju nove ljude i kulture te uživaju. Iako im nedostaju prijatelji i porodica kazali su kako se još ne planiraju vratiti te da će njihovo putovanje možda trajati još pet godina.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*