Lorens Listo po deseti put pobjednik skokova sa Starog mosta

Završeni su 450. tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru. Pobjednik je Lorens Listo, kojem je to deseti šampionski naslov. Drugo mjesto osvojio je Dino Bajrić iz Sarajeva, dok je treći bio Vedad Bašić iz Mostara.

Interesantno, Listo i Bajrić imali su isti broj glasova, međutim nakon tajnog glasanja ovaj prvi osvojio je veće simpatije članova žirija.

U skokovima na noge Edi Fink iz Mostara osvojio je prvi put prvo mjesto i to nakon sedmog učešća na takmičenju. Drugi je bio Igor Kazić, a treći Mugdim Obad, obojica iz Mostara. Popularni Mugda najavio je da mu je ovo bilo oproštajno takmičenje.

Uoči otvorenja 450 tradicionalnih skokova sa Starog mosta minutom šutnje i učenjem fatihe, odnosno svako na svoj način odata počast 23 poginula skakača, koji su poginuli braneći Mostar i BiH, a nakon toga skakači su bacili ljiljane u Neretvu.

Nakon intoniranja himne BiH, federalna minisrica okoliša i turizma Edita Đapo poželjela je sreću svim skakčima i proglasila 450. skokve otvorenim, uz poruku: “Neka sve laste polete jedinstvenim Mostarom”.

Na 450. Tradicionalnim skokovima sa Starog mosta, u organizaciji Kluba skakača u vodu Mostari takmičila su se ukupno 53 skakača u obje discipline iz više gradova BiH, te Crne Gore, Srbije i Slovenije.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*