Tužilaštvo BiH najavilo tužbu protiv Mektića

Tužilaštvo BiH najavilo je da će protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića biti pokrenut postupak po tužbi za klevetu zbog iznesenih laži o glavnom tužiocu Goranu Salihoviću.
“Tužilaštvo BiH neće dozvoliti bilo kome, pa ni ministru bezbjednosti da vrši pritisak radi donošenja tužilačkih odluka u svrhu nečije predizborne kampanje jer u tome ne želimo učestvovati”, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da ova pravosudna institucija radi u skladu sa zakonom, te da niko nema pravo da vrši pritisak kada će tužilačke odluke biti donesene.

Tužilačke odluke u predmetima biće donesene, kako ističu iz Tužilaštva BiH, onda kada se sprovedu sve potrebne istražne radnje i aktivnosti u interesu pravde i građana, a nikako u trenutku kada je to nekome politički potrebno.

“Ne želimo komentarisati neistine i insinuacije koje je u medijima u protekla dva dana iznosio Mektić, koji je zbog svog nezakonitog miješanja u ingerencije policije i pravosuđa već izazvao reagovanja struke i javnosti”, dodaje se u saopštenju.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*