Široki Brijeg i Zrinjski podijelili bodove

U još jednoj fantastičnoj utakmici između Širokog Brijega i Zrinjskog, ova dva hercegovačka rivala su sada remizirali (1:1) za razliku od prošlogodišnje revije golova kada je bilo 3:4 u korist Mostaraca. Ipak, ova utakmica je imala sve, ali joj je falilo samo malo više pogodaka.
Prvi su prijetili gostujući fudbaleri, ali pokušaj Mešanovića nije ugrozio Soldu. Plemići su došli u vodstvo u 34. minuti utakmice. Barišić je katastrofalno izgubio loptu koju je oduzeo Peko i majstorski završio akciju, te doveo Plemiće u vodstvo.

Poslije gola, Zrinjski je imao još nekoliko veoma ozbiljnih prilika, ali je rezultat na poluvremenu ostao 0:0. Prvo je u 43. minuti poslije fantastične kontre šutirao Bilbija, ali je Soldo još bolje odbranio da bi nedugo poslije pokušavali Tomić, Bilbija i Mešanović u jednom napadu, ali je ostalo 0:1.

Široki je otvoreno krenuo u drugom dijelu, pa u 48. minuti Baraban šutira daleko od gola Kozića, a svega minutu poslije i Ivanković je pokušao, ali je ostalo 0:1. Zrinjski je zaprijetio u 55. minuti utakmice preko Mešanovića, ali njegov fantastičan pokušaj Soldo još bolje brani.

Igrala se 61. minuta kada smo vidjeli jedan od najvećih promašaja na bh. terenima. Luka Menalo je sa svega dva metra promašio prazan gol, ali su domaći šest minuta poslije izjednačili rezultat. Poslije jednog centaršuta Lončar je fantastično vratio glavom loptu za Barabana koji odličnim volej udarcem matira Kozića.

U 74. minuti Stojkić je iz slobodnjaka pogodio stativu, a svega minutu poslije Wagnerov pokušaj odbija Kozić. Odlična igra se nastavila i poslije, pa je Crnov pokušao u 78. minuti, ali preko gola. Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je ostalo 1:1.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*