Nadal i Lopez osvojili zlato u Rio de Janeiru

Španski teniseri Rafael Nadal i Marc Lopez osvojili su zlato u Rio de Janeiru nakon što su sinoć u konkurenciji parova slavili nad rumunskim parom Florin Mergea/Horia Tecau rezultatom 6:2, 3:6, 6:4.

 

Nadal se nekoliko sati nakon teškog duela i preokreta nad BrazilcemThomazom Belluccijem u singlu vratio na teren i poslije još jednog meča na ivici poraza stigao do svoje druge zlatne olimpijske medalje.

 

Španci su ubjedljivo otvorili meč i uz sjajan servis rutinski došli do vodstva od 1:0- piše Avaz.

 
Iako Rumunima nisu dozvolili nijednu brejk loptu u prvom dijelu, peti nosioci nisu uspjeli da održe ritam u nastavku, pa je meč ušao u treći set zahvaljujući napadačkoj igri i 19 winnera Mergee i Tecaua.

 

Rumuni dugo nisu popuštali, a u sedmom gemu su slomili Lopezov servis i otvorili put da čuvanjem servisa naprave veliki podvig. Međutim, nisu izdržali i morali su da se zadovolje srebrom poslije dva i po sata igre.
U meču za bronzu čast američkog tenisa bez braće Bryan sačuvali su Jack Sock i Steve Johnson, koji su savladali Kanađane Daniela Nestora i Vaseka Pospisila sa 6:2, 6:4.

 

Nadala, koji je zlato uzeo u pojedinačnoj konkurenciji u Pekingu prije osam godina, u singlu čeka polufinalni duel sa Juanom Martinom del Potrom.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*