Obustavljena istraga protiv osumnjičenog za napad na Vučića

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine potvrđeno je za N1 da je obustavljena istraga protiv jednog od osumnjičenih za napad na premijera Srbije Aleksanda Vučića, u Srebrenici prošle godine.

Također, kazali su nam i da je istraga nastavljena u odnosu na druge osumnjičene.

Na obustavu istrage reagovao je i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić koji je kazao kako to pokazuje da iza napada stoje političari u BiH.

„Vijest o obustavljanju istrage protiv jednog od glavnoosumnjičenih za prošlogodišnji pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici pokazuje da, ustvari, bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada”, stoji u izjavi prvog potpredsjednika Vlade Srbije i ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

“Godinu dana ne samo da nisu ništa preduzeli na otkrivanju napadača i organizatora, već su sve učinili da ih zaštite”, dodao je Dačić.

“Srbija je opredijeljena za mir i regionalnu stabilnost, ali ona se ne može graditi mržnjom i stalnim napadima na Vladu Srbije i njenog premijera, koji se ponio državnički, a potom doživio pokušaj ubistva i stalne uvrede. To govori o njima, Srbija će voditi svoju politiku mira i pomirenja, za koju smo dobili priznanje svih vodećih političara svijeta“, istakao je Dačić.

Vučić je u julu prošle godine napadnut poslije komemoracije žrtvama genocida u Srebrenici. Njega je prvo verbalno, a potom i kamenicama napala grupa ljudi.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*