Slana jezera nastavljaju sa radom u punom kapacitetu i u septembru

Vijest da su Panonska jezera u Tuzli nastavila sa radom obradovala je turiste koji dolaze na kupanje sa raznih strana.

Autobusi u Tuzlu stižu svakodnevno, a i oni turisti koji su već bili i na Jadranu, dolaze opet na Panoniku, da osjete moć te slane vode.

“Prognoze da će cijeli septembar biti sunčan sa visokim temperaturama opredjelile su nas da nastavimo sa radom”, kaže direktor JKP Panonika Tuzla Maid Porobić.

“Shodno planu rada za 2016. godinu primjenjivati ćemo podsezonsku cijenu karata, tako da će od 1. septembra cjelodnevni boravak iznositi 2 KM, za penzionere 1 KM, a djeca do 7 godina neće plaćati ulaz. Isto tako utvrđuje se vrijeme od 10-18 sati, sa mogućnostima ranijeg rada u zavisnosti od jutarnje temperature, te pozivamo građane da uživaju u produženom ljetu i ljetnoj sezoni na Panonici”, poručuje Porobić.

Dodaje da su za mjesec septembar planirali nekoliko interesantnih događaja, kao što su Odisej Pjena party, susreti motorista, Bike Fest Panonica, 9. Međunarodni susreti raftera “Raft LOOK “ (16.9.), Panonika MTB Kup 2016 –skoda XC liga- Memorial Avdo Šerak (24.9.), nakon čega se kreće u pripreme za realizaciju propjekta klizanja na Trgu slobode u Tuzli.

(Oslobođenje/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*