Sutra počinje „Pozorište bez granica 2016.“

U organizaciji Draft Teatra, u Tuzli će se od 6. do 10.septembra održati 16. Međunarodni festival pozorišta sa područja Balkana „Pozorište bez granica 2016.“. Tim povodom danas je održana press konferencija.

Ovogodišnji program održaće se u Ateljeu Ismet Mujezinović, a publika će imati priliku da pogleda šest predstava u izvođenju pozorišta iz BiH i zemalja regiona. Svečano otvaranje festivala je sutra u 19 sati i 55 minuta, nakon čega će Draft teatar premijerno u Tuzli izvesti komediju „Đe sam ja tu“, čiju režiju potpisuju Dragan Tešić i Enver Hasić.

Drugog dana tuzlanskoj publici će se predstaviti Kazalište Besa sa Visa u Hrvatskoj, koje će izvesti monodramu Ivana Lukića „Pendrekmen“. U četvrtak će nastupiti pozorište Šid iz Srbije sa dramom Branislava Nušića „Želim da se oslobodim“.

Za petak su predviđene dvije predstave. „Vino i književnost“, koju će izvesti Scena Dom kulture iz Bara u Crnoj Gori, nakon čega slijedi monodrama Dragana Tešića „S kim s čime u EU“.

Festival će biti svečano zatvoren u subotu, nakon čega će Pozorište Travnik izvesti komediju „The kateteri“. Ovogodišnji festival „Pozorište bez granica 2016.“, održava se u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli za 2016.godinu“.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*