Vučić: Ne grade se autoputevi da bi njima išli tenkovi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas novoizgrađenu dionicu autoputa “9. januar” na pravcu između Prnjavora i Doboja. Otvaranju je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

“Ima nekoliko mjeseci kako smo dogovarali da prisustvujemo otvaranju dionice autoputa. Mnogi su govorili šta je to 36 kilometara, to je sitnica, malo i nije važno da predsjednik Vlade dođe. Oni koji su gradili znaju koliko je 36 kilometara i to je mnogo. Naša obaveza je da se povezujemo. Sve to govori da želimo da gradimo, a ne da rušimo. Znam da ono što govorim nekad nije popularno. Mir i stabilnost su nam potrebniji nego ikada. Ne grade se autoputevi da bi njima išli tenkovi nego da bi se povezivali ljudi. Dobro je što će autput izaći na granicu prema Zagrebu, prema Srbiji, prema Sarajevu”, kazao je Vučić.

“Nikada više da u budućnosti ne prebrojavamo mrtve. To je ono što je važno. Spustite tenzije, smirite tenzije. Mi u miru našim teškim radom najbrže ćemo da napredujemo. Ako je Srbija jaka vidjet će to narod i u Republici Srpskoj. To je ono što hoćemo da radimo. Molim vas, uradite sve što možete, uvijek i u svakom trenutku. Poštujući našu junačku prošlost, nadam se da ćemo znati izabrati pravi put. Hrabrosti smo imali na pretek, mudrosti i čojstva nam je potrebno danas i trebat će nam sutra. Samo tako ćemo moći živjeti sa našim komšijama Bošnjacima”, dodao je Vučić.

“Mnogo smo mrtvih prebrojavali svi da bi nam se desilo nešto slično. Hoćemo da brojimo fabrike, autoputeve… Mnogo znači ovih 36 kilometara, oni su put u budućnost, posao i za 360 i 3.600 ljudi”, poručio je predsjednik Vlade Srbije.

“Kada god čujete da poštujemo i cijenimo naše partnere iz BiH, nikada nijednog sekunda nemojte posumnjati u našu ljubav i našu odanost prema RS i narodu”, kazao je Vučić na kraju svog govora.

Izgradnja pomenute dionice finansirana je kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 185 miliona eura.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*