U BiH sutra sunčano, temperatura do 31 stepen

U Bosni i Hercegovini sutra će prijepodne biti pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama bit će magle. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će usloviti pljuskove i grmljavinu u većem dijelu zemlje.
Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje od 17 do 20. Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 31 stepen.

U Sarajevu će sutra prijepodne biti sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni po kotlinama je bilo magle. U većem dijelu BiH poslijepodne su registrovani lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 23, Bugojno, Livno i Srebrenica 25, Jajce i Sarajevo 26, Bihać, Neum, Sanski Most i Zvornik 27, Zenica 28,
Banja Luka, Drvar, Gradačac, Prijedor, Trebinje i Tuzla 29, Bijeljina, Doboj i Stolac 30, Mostar i Čapljina 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*