FBiH: Danas potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora za oblast prometa

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije BiH i Samostalnog sindikata prometa i veza u Bosni i Hercegovini, potpisat će danas u Mostaru Granski kolektivni ugovor za oblast prometa u Federaciji BiH.

Potpisivanje će biti upriličeno u zgradi federalnih institucija nakon konferencije za novinare, koja je zakazana u 12 sati povodom održavanja 70. sjednice Vlade Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.

Federalni ministar prometa i komunikacija obaviješten je u pisanoj formi da je usaglašen tekst Granskog kolektivnog ugovora u oblasti prometa za teritoriji Federacije BiH između pregovaračkih timova Udruženja poslodavaca Federacije BiH – grupacija ovlasti cestovnog prometa u Federaciji BiH i Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine – Samostalnog sindikata prometa i veza u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije BiH je, imajući u vidu značaj ovog granskog kolektivnog ugovora za sektorsku oblast koju pokriva, prihvatilo prijedlog da u njegovoj organizaciji bude upriličeno svečano potpisivanje ovog dokumenta, navodi se u saopćenju.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*