Turneja trofeja UEFA Lige Šampiona ovog vikenda se zaustavlja u Tuzli

U organizaciji UEFA i UniCredit Bank BH, u oktobru 2016.godine, organizovat će se Turneja Trofeja UEFA Lige Šampiona u gradovima Bosne i Hercegovine.
Trofej će biti prikazan u multifunkcionalnom muzej – autobusu, koji će sadržavati interaktivne tačke.
Gradovi koji su uključeni u turneju su : Sarajevo, Bihać, Derventa, Doboj i Tuzla.
Kako UniCredit Bank, već niz godina sarađuje sa humanitarno – sportskom organizacijom CCPA Open Fun Football Schools, rodila se ideja da CCPA offs prati Turneju Trofeja sa svojim aktivnostima na polju FSR – Socijalne odgovornosti kroz fudbal.
Pored izlaganja Trofeja, želja UniCredit Banke je da događaj ima i društveni aspekt te da se približi građanima.
Tako će Cross Cultures OFFS, pratiti Trofej i postavkom svojih montažnih terena u Gradu Tuzla, te na taj način približiti igru fudbala djeci socijalno ugroženih kategorija.

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla već dugi niz godina zajedno sa gradskom upravom Grada Tuzla,  sarađuje sa kancelarijom u Sarajevu OFFS te je i ovaj put uključila sve svoje resurse kako bi manifestacija na Trgu Slobode prošla besprijekorno kao i što dolikuje jednom ovakvom sportskom spektaklu.

Ustanova je dosad uvijek podržavala i nastavit će podržavati organizaciju i realizaciju ovakvih Projekata u kojem su uključena djeca i mladi.

Djeca/učesnici će, prilikom dolaska dobiti na poklon dres, u kojem će se igrati s organizatorima ove sportske manifestacije. Pored toga, za učesnike je obezbijeđena ishrana (sendvič i osvježenje) tokom pauze. Planiran je organizovani zajednički obilazak i slikanje sa Trofejom UEFA Lige Šampiona.

Manifestacija počinje u 13 sati.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*