U Tuzli poslovni forum o temi “Aktuelni izazovi za lokalnu privredu”

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) i udruženje Wirtschaftsverein BiH sutra organiziraju regionalni poslovni forum u Tuzli o temi “Aktuelni izazovi za lokalnu privredu”.

Na Forumu će se razgovarati o privrednim potencijalima tuzlanske regije te o njenom značaju za privredu Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz AHK BiH.

U fokusu razgovora će biti i privredna saradnja s Njemačkom i mogućnosti proširenja te saradnje.

U okviru događaja bit će održana diskusija “Kvalifikovana radna snaga“, čiji učesnici će biti direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH Gunther Neubert, rukovodilac ekonomskog odjela u Ambasadi SR Njemačke u BiH Frank Werner, predsjednica udruženja Wirtschaftsverein BiH Snježana Köpruner, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović, ministar razvoja i poduzetništva TK Nermin Hodžić, te direktor kompanije TMD Dommers Lighting Damir Bišanović.

Cilj ovog poslovnog foruma je promocija privrednih potencijala tuzlanske regije i skretanje pažnje na izazove s kojima se susreće, te davanje preporuka za poboljšanje konkurentnosti regije, s osvrtom na njemačka iskustva.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*