Suspendovana četiri službenika Granične policije BiH

Slobodan Krstić, pomoćnik direktora Granične policije, kazao je danas na press konferenciji su četiri službenika Granične policije BiH suspendovana nakon što nisu spriječili izlazak Sanjina Sefića iz Bosne i Hercegovine.

”Pokrenuta su postupka protiv četiri službenika Granične policije, oni su privremeno suspendovani sa dužnosti. GP je nastavila s provjerama i ukoliko utvrdimo da su i drugi službenici zakazali, da ćemo i njih blagovremeno i adekvatno sankcionisati”, rekao je on.

Nije isključio ne pokretanje novih disciplinskih postupaka protiv službenika GP.

”Nemamo informacije da su predstavnici nekih drugih službi pomogli u prelasku granice. Vođa tima na GP je dobio informaciju i bio je dužan s istom upoznati sve služenike koji rade provjere. Službenici su ili djelimično ili nedovoljno informisani. Ista osoba je evidentirana u bazama podataka i utvrđeno je da je on prešao granicu u utorak u 6.36 sati”, dodao je Krstić i zaključio:

”Mogu govoriti samo o sankcijama koje će preduzeti GP, to su disciplinski postuci protiv svih odgovornih. Trenutni disciplinski postupak se zasad odnosi samo na ove četiri osobe”, kazao je.

Sefić je, podsjećamo, napustio državu prešavši državnu granicu BiH-Srbija nakon što je u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*