Sud u Novom sadu: Nije stigla zamolnica za Sanjina Sefića

Viši sud u Novom Sadu nije dobio molbu za ekstradiciju osumnjičenog Sanjina Sefića koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u tom gradu, potvrdila je za N1 portparolka Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

“I dalje se očekuje stizanje zamolnice za izručenje u Viši sud u Novom Sadu. Do kraja radnog vremena u petak, dakle juče, zamolnica za izručenje Sanjina Sefića nije stigla u Viši sud u Novom Sadu. Dolazi putem redovne pošte, tako da očekujemo da će možda taj dan biti ponedjeljak, dan u kojem će zamolnica stići”, kazala je portparolka Karapandžić.

Molba za ekstradiciju očekuje se putem redovne pošte iz Ministarstva pravde Srbije na adresu Višeg suda u Novom Sadu.

“U ovom trenutku sudija za prethodni postupak nema više radnji koje treba da sprovede, dakle, čeka se stizanje zamolnice i od tog momenta će krenuti provjeravanje uslova u postupku i dalje odlučivanje”, rekla je za N1 portparolka ove institucije.

Na naš upit o zahtjevu osumnjičenog Sefića koji je uputio preko advokata Dejana Koprića, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, za ljekarsku pomoć potparolka Višeg suda u Novom Sadu kazala je da nema detaljnih informacija o tome.

“Nemamo saznanja o čemu se tu radi. Sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu koji je i odredio ekstradicioni pritvor Sanjinu Sefiću obratio se njegov branilac sa zahtjevom za dobijanje dozvole da ga on kao advokat juče posjeti u ekstradicionom pritvoru i dobio je dozvolu, ali nemamo detaljnih informacija o stanju u kojem se nalazi”, dodala je Karapandžić.

U okružnom zatvoru u Novom Sadu postoji ljekar, kazao je za N1 advokat Dejan Koprić.

“Ja sam bio juče u posjeti i on se već obratio za ljekarsku pomoć u vezi terapije za smirenje”, kazao je o zdravstvenom stanju osumnjičenog Sanjina Sefića advokat Koprić.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*