CIK BiH: Ponovno brojanje glasova sa 52 biračka mjesta

Po odluci Centralne izborne komisije BiH, juče u poslijepodnevnim satima počelo je ponovno brojanje glasova sa 52 redovna biračka mjesta. Ponovo se broje glasovi na po jednom ili dva, a najviše 4 biračka mjesta za 10 skupština opština u Republici Srpskoj, 10 opštinskih vijeća u Federaciji, te dva gradska vijeća.

Glavnom centru za brojanje glasova, Centralna izborna komisija je naredila i da ponovo prebroji glasove sa 6 mjesta za 4 skupštine grada, uključujući i Bijeljinu, gdje će na jednom biračkom mjestu biti ponovljeno brojanje i za skupštinu grada, ali i za gradonačelnika.

Odluku o ponovnom brojanju Centralna izborna komisija BiH donijela je na zahtjev političkih subjekata. Istovremeno, Komisija je odbacila prijedlog člana ove institucije Branka Petrića da se zahtjevi za poništenje izbora u Srebrenici odbace kao neosnovani.

Ponovnom brojanju glasačkih listića mogu prisustvovati akreditovani posmatrači političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću, te akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*