Završeno ponovljeno brojanje glasova sa 52 biračka mjesta, nove rezultate CIK razmatra sutra

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu završeno je ponovno brojanje glasačih listića sa 52 biračka mjesta u 26 izbornih jedinica za lokalne izbore održane 2. oktobra.

“Brojanje je završeno, a sada je na Glavnom centru za brojanje da sačini izvještaj o ponovljenom brojanju, koji će se već sutra naći pred članovima Centralne izborne komisije BiH (CIK). Nakon toga bi trebalo da uslijedi donošenje odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju rezultata na osnovu pristiglog izvještaja o ponovnom brojanju”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić.

CIK je također odbio veliki broj zzahtjeva za ponovnim brojanjem, a nekoliko apelanata je oslučilo svoje žalbe podnijeti Sudu BiH, među kojima je i Ćamil Duraković zbog sumnji u regularnost izbora u Srebrenici.

“Sve zahtjeve za ponovno brojanje koje je CIK odbio apelanti su mogli uputiti Apelacionom vijeću Suda BiH, nakon čega će CIK moći potvrditi rezultate”, istakla je Pirić.

Iz CIK-a nam nisu mogli potvrditi kada će se na dnevnom redu ponovo naći Stolac i rješenje problema neodržavanja izbora u tom gradu.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*