Sarajevo sa četiri gola ispratilo Čelik i prekinulo niz od četiri meča bez trijumfa

U 14. kolu BHT Premijer lige Sarajevo je na stadionu Asim Ferhatović Hase rezultatom 4:0 savladalo Čelik.

Ovo je prva ligaška pobjeda za Sarajevo nakon četiri utakmice bez pobjede. Uz to, Bordo tim je danas postigao isti broj golova koliko i na prethodnih pet mečeva u ligi.

Čelik je upisao svoj 10. poraz u ovoj sezoni i već 12 utakmica ne zna za pobjedu, a trenutna gol-razlika zeničkog kluba iznosi 8:27.

U prvu postavu Sarajeva Mehmed Janjoš uvrsio je Pavlovića, Hodžića, Novakovića, Duljevića, Crnkića, Hebibovića, Balića, Mihojevića, Bekića, Ahmetovića i Ivetića, dok je Ivo Ištuk na teren poslao Ružića, Šivšića, Popovića, Hasanovića, Salčinovića, Brkovića, Jusića, Popovića, Pezera, Markovića i Smriku.

Od početka meča Sarajevo je zavladalo terenom i stvaralo šanse, a prvi gol postignut je u 12. minuti kada Hebibović glavom pogađa za 1:0. Intenzitet napada Bordo tima nije se smanjivao ni nakon gola i vodstvo je brzo udvostručeno golom Crnkića u 27. minuti. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Tamo gdje su stali u prvom dijelu. igrači Sarajeva nastavili su u drugom, pa je već u 58. minuti Ahmetović pogodio za 3:0.

Odličnu priliku za novi gol Sarajeva imao je Balić u 66. minuti, ali je stativa zaustavila njegov udarac. Samo šest minuta kasnije konačnih 4:0 svojim drugim golom na meču postavlja Crnkić.

Sarajevo u narednom kolu gostuje Krupi, dok će Čelik dočekati Olimpic.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*