Đoković brani titule u Londonu i Parizu

Pred srpskim teniserom Novakom Đokovićem su veliki izazovi uoči turnira u Parizu i Londonu, na kojima brani titule, ali i pritisak jer mu je Andy Murray za petama kada je u pitanju ATP rang-lista.

Dijeli ih samo 1.915 bodova. “Još nije gotovo. Pred nama su dva velika turnira. Pokušaću da se spremim za sezonu u dvorani, gde sam poslednjih godina igrao veoma dobro. Pokušaću da budem još bolji”, rekao je Đoković uoči turnira u Parizu koji počinje u ponedjeljak. Kako bi još jednu godinu završio kao najbolji na svijetu, Nole mora da igra svoj najbolji tenis na mastersu 1000 u Parizu (brani 1.000 bodova), a zatim i na ATP finalu u Londonu (brani 1.300).

Na ta dva turnira Mari brani 800 bodova (600 u Parizu), a zahvaljujući jučerašnjem trijumfu nad Jo-Vilfridom Congom u finalu turnira u Beču (6:3, 7:6 (6)) povećao je bodovni saldo za 500 poena i ima ih 10.985. S obzirom na to da se prije turnira u Londonu brišu prošlosezonski bodovi sa ATP finala, Mari bi do prve pozicije mogao 7. novembra.

Za to mu je potrebna titula u Parizu, te da Srbin ne obezbijedi plasman u polufinale.

Iako ne igra najbolje u posljednje vrijeme, Đokoviću samopouzdanje daju fantastični rezultati u završnicama sezona posljednjih godina.

Na posljednja 34 meča na turnirima u Parizu i u Londonu doživio je jedan poraz. Od završnog mastersa 2012. godine u Engleskoj jedini neuspjeh je imao 2015. u grupnoj fazi takmičenja, kada je izgubio od Rodžera Federera. Đoković je u Pariz, prema ranijem dogovoru, doputovao bez trenera – Borisa Bekera i Marijana Vajde. Kako je saopšteno iz tima prvog tenisera svijeta, uz njega će tokom turnira biti Španac Pepe Imaz, s kojim je ranije sarađivao, kondicioni trener Gebhard Grich, fizioterapeut Lukas Benet, te brat Marko Ðoković.

Cilj promjena je uvođenje novih članova tima i planirana adaptacija novih i starih saradnika koji su i dalje uz Noleta. Da li će promjene uticati na Noletovu igru – vidjećemo uskoro. Đoković (prvi nosilac) je slobodan u prvom kolu. U drugom će se sastati sa boljim iz meča Nikolas Almagro (Španija – Žil Miler (Luksemburg, a potencijalni rivali u trećem kolu su mu Bugarin Grigor Dimitrov (14) i Kipranin Markos Bagdatis.

U četvrtfinalu bi mogao da igra s Hrvatom Marinom Čilićem (9) ili njegovim sunarodnikom Ivom Karlovićem, u polufinalu s odličnim mladim Austrijancem Dominikom Timom (6), a prije finala ne može da se sastane s velikim rivalom Britancem Marijem (2). Mari će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Španca Fernanda Verdaska i kvalifikanta.

Pritisak na Noleta Izraelski teniser Amir Vejntraub izjavio je da kladioničarska mafija kontaktira najbolje tenisere svijeta, pa i vodećeg Novaka Đokovića. “Ne postoji nijedan igrač među prvih 1.500 kojem nije prišla kladioničarska mafija.

Čak i najboljima, kao što je Đoković”, rekao je Izraelac. Ova izjva je klasičan pritisak na Noleta, rekao je teniski stručnjak Radmilo Armenulić za “Blic”, dok je Nikola Pilić istakao da Đoković nikada ne bi namjestio meč.

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*