Leonardo najozbiljniji kandidat za novog trenera Intera

Brazilski stručnjak Leonardo najozbiljniji je kandidat za novog trenera Intera nakon što je Frank de Boer doživio novi poraz.

Leonardo je na vrhu liste kandidata, ali su i dalje opcije Laurend Blanc, Andrea Mandorlini i Francesco Guidolin. De Boer je u srijedu prošle sedmice prekinuo niz od tri poraza u Seriji A pobjedom nad Torinom 2:1, međutim u nedjelju navečer je ponovo poražen, ovog puta od Sampdorije 0:1. Ekipa je pokazala iste slabosti kao ranije, tako da i dalje ima 14 bodova.

Samo osam timova u ligi imaju manje bodova od Intera, koji već ima minus od osam bodova u odnosu na mjesta koje vode u Ligu prvaka.

Sky Sport Italia i la Gazzetta dello Sport pišu da De Boer ima samo još jednu šansu da se dokaže, a to je utakmica protiv Crotonea. Ukoliko napravi novi kiks, Holanđanin će dobiti otkaz, dok će Inter reprezentativnu pauzu iskoristiti za dovođenje novog trenera.

Blanc se povezuje s Interom, no, Leonardo ima bolje šanse s obzirom na to da ga je predložio bivši predsjednik Massimo Moratti. Novi većinski vlasnik, kineska Suning Grupa, želi otpustiti De Boera, no predsjednik Erick Thohir i direktor Michael Bolingbroke i dalje pružaju podršku holandskom stručnjaku.

Leonardo ima iskustva s preuzimanjem timova u teškim situacijama, jer je 2010. godine zamijenio nepopularnog Rafaela Beniteza. Inter je zaigrao dosta bolje te je osvojio drugo mjesto i osvojio Kup Italije. Međutim, Leonardo je rekao da nije uživao u ulozi trenera te je napustio Inter i postao direktor PSG-a.

Činjenica da Leonardo nije veliki fan menadžmenta zapravo odgovara Interu u ovoj situaciji, jer klub traži kratkoročno rješenje dok Diego Simeone ne napusti Atletico Madrid.

Ako bivši trener PSG-a i selektor reprezentacije Francuske Laurent Blanc došao u Inter, tražio bi dug ugovor. Među kratkoročnim rješenjima su osim Leonarda bivši igrač Intera Mandorlini, Guidolin i bivši trener Lazija Stefano Pioli.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*