Rukometne kvalifikacije za EP: Španija – BiH 30:21

Rukometaši Bosne i Hercegovine nisu uspjeli napraviti iznenađenje u Španiji. Nakon loše odigrane utakmice izgubili su u prvom kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo rezultatom 30:21.

Možda bi sve bilo mnogo bolje za tim Bilala Šumana, da u prvom poluvremenu naši najbolji rukometaši nisu imali pravu “crnu rupu” u igri u kojoj gol nisu uspjeli postići čak 14 minuta.

Držali smo se do rezultata 4:4, izgledalo je da možemo parirati favoriziranim Špancima, ali onda dolazi do potpunog zamračenja, a Španci sa sedam datih i bez primljenog gola pokazuju da neće dopustiti ni najmanje iznenađenje.

Drugo poluvrijeme kao i prvo
Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 12:6, a drugo je počelo kao i prvo. Uspijevamo parirati domaćinu, ali onda opet dolazi do pada u igri. Za razliku od prvog poluvremena kada gol nismo dali punih 14 minuta, u drugom je ta crna brojka stala na broju 9. Pet golova Španaca u tom vremenu i niti jedan naših bilo je dovoljno da domaća ekipa ode na +11 golova razlike, što više ne bi mogla stići ni mnogo kvalitetnija ekipa od blijede Bosne i Hercegovine.

Do kraja meča igralo se većinom gol za gol i kada je semafor pokazao da je vrijeme isteklo, na njemu je pisalo da su Španci bili daleko bolji i slavili sa 30:21.

U nedjelju u Sarajevu rukometaši BiH dočekat će reprezentaciju Austrije koja je neočekivano izgubila kod kuće od Finske (27:31) i moraće odigrati mnogo bolje ukoliko žele ostvariti trijumf koji bi nas ostavio u utrci za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se za dvije godine održati u Hrvatskoj.

Grupa 3, prvo kolo: Španija – BiH 30:21 (12:6)

Španija: Gonzalo Perez de Vargas (9 odbrana), Rodrigo Corrales (3 odbrane), Eduardo Gurbindo 1, Alex Dujshebaev 2, Viran Morros, Iosu Goñi 1, Carlos Molina 1, Raul Entrerrios 4, Joan Cañellas 1, Daniel Sarmiento 1, Julen Aguinagalde 2, Adria Figueras 1, Victor Tomas 4, Ferran Sole 1, Valero Rivera 7, Miguel Sanchez-Migallon 2. Selektor: Jordi Ribera.

BiH: Benjamin Burić (8 odbrane), Nebojša Grahovac, Alen Ovčina 1, Tomislav Nuić 3, Nikola Prce 2, Mirsad Terzić, Marin Vegar 2, Marko Tarabochia 3, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić 6, Faruk Vražalić 1, Kristijan Jarak, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić 1. Selektor: Bilal Šuman.

Tabela:

1. Španija 2 +9
2. Finska 2 +4
3. Austrija 0 -4
4. BiH 0 -9

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*