Predsjedništvo BiH danas o produženju mandata OS BiH u Afganistanu

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine razmatraće na današnjoj sjednici Prijedlog odluke o produženju mandata grupi podoficira Oružanih snaga BiH u operaciji podrške miru Odlučna podrška u Islamskoj Republici Afganistan.

Predsjedništvo BiH će biti upoznato i o mogućem vojnom doprinosu Oružanih snaga BiH Zajedničkoj sigurnosnoj i odbrambenoj politici Evropske unije, najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je razmatranje potpisivanja nekoliko međunarodnih sporazuma i memoranduma, između ostalih i Sporazum o saradnji u području turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Mađarske.

Biće razmatrano i potpisivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i Kanade, te Sporazuma između BiH i Republike Srbije o graničnim prijelazima i Sporazuma o saradnji državnih nacionalnih organa – Funkcionalni blok zračnog prostora Centralna Evropa.

Ukoliko članovi Predsjedništva danas daju saglasnot, BiH bi u narednom periodu trebalo da potpiše dva sporazuma s Makedonijom i to o saradnji u području ruralnog razvoja, te o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*