Sindikat doktora i stomatologa TK upozorava: Pregovori ili štrajk

U Tuzli je danas održana sjednica Sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona. Kako je istaknuto, u borbi za sindikalna prava ne isključuju ni mogućnost štrajka ljekara.

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona (SSDMISTK) održao je redovnu skupštinu tokom koje su, kako je i najavljeno, članovi odredili niz narednih koraka u cilju borbe za status ljekarske profesije u Tuzlanskom kantonu, ali i Federaciji BiH.

Naime, sve sindikalne aktivnosti na kantonalnom nivou se odvijaju u skladu sa zaključcima skupštine Sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH te je osnovni zahtjev da se pod hitno započnu pregovori sa sindikatom prema protokolu ponuđenom od strane federalnog Ministarstva zdravstva i potpisivanje strukovnog kolektivnog ugovora.

„Ukoliko se to ne desi u najskorije vrijeme, a krajnji rok je do 15.11.2016. godine, organizovaće se polusatni štrajk upozorenja, a potom i obustava rada na nivou Federacije BiH“ zaključak je Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije TK i Upravnog odbora Saveza na nivou FBiH.

Tokom sjednice kojoj su prisustvovali predstavnici sindikata ljekara i stomatologa Republike Srpske i više kantona u Federaciji, osim razmijenjenih istovjetnih stajališta u pogledu poboljšanja položaja članova, dodijeljene su i nagrade zaslužnim pojedincima koji su prije pet godina odlučili formirati reprezentativnog predstavnika svoje struke u sindikalnoj borbi na nivou Tuzlanskog kantona.

sa-sjednice-strukovnog-sindikata-doktora-medicine-i-stomatologije-tk-1 sa-sjednice-strukovnog-sindikata-doktora-medicine-i-stomatologije-tk-2 sa-sjednice-strukovnog-sindikata-doktora-medicine-i-stomatologije-tk-3 sa-sjednice-strukovnog-sindikata-doktora-medicine-i-stomatologije-tk-4 sa-sjednice-strukovnog-sindikata-doktora-medicine-i-stomatologije-tk-5

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*