Sportski savez Tuzla: Počela škola plivanja za djecu slabijeg socijalnog statusa

Sportski savez grada Tuzla pokrenuo je Program obuke neplivača namjenjen učenicima petih i šestih razreda osnovnih škola slabijeg socijalnog statusa sa područja grada Tuzla.  Ovaj projekat, koji se realizira duži niz godina, čini dio ukupnog Gradskog sportskog programa, koji se odnosi na podršku dječijem i omladinskom sportu.
Vrijednost ovog projekta je što omogućuje svakom djetetu, bez obzira na socijalni status, da se oslobodi straha od vode i nauči neku od tehnika plivanja. Program je besplatan za sve polaznike iz osnovnim školama s područja Grada.

Program obuke neplivača realizira se od 24. oktobra do 22. decembra 2016. godine na bazenu Hotela Tuzla.

U programu trenutno učestvuje devet odjeljenja iz:  JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabitilitaciju slušanja i govora Tuzla, OŠ „Miladije“, OŠ „Podrinje“, OŠ “Centar”, OŠ „Solina“, KŠC „Sveti Franjo“, OŠ „Slavinovići“, Međunarodna OŠ i OŠ „Bukinje“.

Obuku sa odjeljenjima, koja broje od 12 do 15 učenika, vrše njihovi profesori tjelesnog odgoja, a ukoliko su oni spriječeni organizator je obezbjedio Instruktore plivanja.

Sportski savez grada Tuzla, uz pomoć pokrovitelja Grada Tuzla i sponzora Raiffeisen BANK dd BiH i BH Telecom Sarajevo Direkcija Tuzla, obezbjedio je potrebne termine na bazenu hotela Tuzla, diplome za sve učesnike programa, diplome školama učesnicama, te naknade pedagozima tjelesnog odgoja koji vode obuku.

(Tuzlainfo.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*