U Erzurumu, gradu na sjeveru Turske, mačke koje nemaju svoje vlasnike više nisu prepuštene same sebi. Na osnovu implementacije projekta, a koji se odnosi prvenstveno na Centar za rehabilitaciju životinja s ulice, prave se kuće za mačke koje se nalaze na ulici, gdje temperatur nekada dostiže čak i 40 stepeni Celzijusa ispod nule ( Anadolu Agency - Fahrettin Gök )

Kuća za mačke u turskom Erzurumu: Sklonište na -40 stepeni

U Erzurumu, gradu na sjeveru Turske, mačke koje nemaju svoje vlasnike više nisu prepuštene same sebi. Na osnovu implementacije projekta, a koji se odnosi prvenstveno na Centar za rehabilitaciju životinja s ulice, prave se kuće za mačke koje se nalaze na ulici, gdje temperatur nekada dostiže čak i 40 stepeni Celzijusa ispod nule, piše Anadolu Agency (AA).

Male kuće za mačke prave se u maloj radionici u ovom gradu na sjeveru Turske i na taj način se mačke žele sačuvati od hladnog vremena.

Stotine životinja se nalazi u spomenutom Centru za rehabilitaciju gdje uposlenici vode računa o svim životinjama, pa i mačkama.

U sklopu Centra se nalazi i radionica u kojoj se prave kuće za mačke. Dva uposlenika neumorno rade na izradi kuća koje će zaštiti mačke od velike hladnoće u tom dijelu Turske.

Veterinar Ahmet Cagri Birdal kazao je za AA da su ove godine proveli nekoliko aktivnosti koje se odnose na mačke.

Istakao je da kuće prave u cilju zaštite mačaka od hladnog vremena, ali i kako bi u boljim uslovima mogli obavljati veterinarske intervencije i preglede mačaka.

U Centru se nikada ne nalazi isti broj mačaka, on se mijenja, međutim, prema Birdalovim riječima, uglavnom se radi o broju od oko 50 mačaka.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*