Migranti probili zaštitnu ogradu i krenuli u Hrvatsku, spriječila ih policija

Grupa migranata iz Afganistana i Pakistana, koja je iz Srbije krenula pješke u Hrvatsku pokušala je danas, nakon probijanja zaštitne ograde da uđe u Hrvatsku, ali ih je u tome spriječio kordon policije.

Nakon neuspjelog pokušaja ulaska u Hrvatsku, preko njiva, migranti su se vratili prema Graničnom prelazu u Šid, pa će vozom otputovati u Beograd.

Oko 130 migranata koji su u petak, 11. novembra, krenuli pješke iz Beograda prema Hrvatskoj, provelo je cijelu noć pored puta, 200 metara od Graničnog prelaza Šid-Tovarnik. Tokom boravka na granici niko nije donosio ni vodu ni hranu da bi oni prihvatili ponudu i odu u neki centar.

Migranti su se oglušili o poziv Komesarijata za izbjeglice Srbije koji ih je pozvao da se vrate nazad kako bi bili zbrinuti u nekom od prihvatnih centara.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija neće dozvoliti migrantima da blokiraju auto-put i granične prelaze da bi “ušli u neku drugu državu koja neće da ih primi”.

Stefanović je najavio da je “pitanje trenutka” kada će Vlada predložiti Skupštini Srbije novi zakon o azilu i novi zakon o strancima.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*