Tuzlanski Fakultet za tjelesni odgoj i sport uspostavio saradnju sa Rukometnim sportskim savezom BiH

Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli uspostavio je odličnu naučnu i stručnu saradnju sa Rukometnim savezom Bosne i Hercegovine. Fakultet je preuzeo obavezu obavljanja dijagnostičkih procedura za potrebe svih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Dolaskom na mjesto selektora Bilala Šumana, započeo je projekat pod nazivom „Nova era bosansko-hercegovačkog rukometa“. Taj projekat nameće nove, moderne, svjetske standarde rukovođenja složenih sistema kakve su različite selekcije rukometaša Bosne i Hercegovine. Važnu ulogu u tom projektu ima fakultet za tjelesni odgoj i sport iz Tuzle, čiji su stručni timovi već odradili prvi dio dijagnostičkih procedura za  rukometne selekcije-U16, U18 i te selekciju Premijer Lige BiH.

Na narednom okupljanju u januaru 2017.  biće testirana i „A“ selekcija rukometnog saveza BiH. Napominjemo, da je ovakvom suradnjom i angažmanom, jasno trasiran put i  smjer u kojem ide BiH rukomet.

Vrlo smo ponosni što nas je Rukometni savez Bosne i Hercegovine prepoznao kao puzdanog i stručnog partnera. Predavač i specijalni gost na IX Kongresu „Sport i zdravlje“  koji će se 02. decembra 2016. godine održati na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport biće selektor rukometne reprezentacije BiH gosp. Bilal Šuman, saopćili su iz Centra za sport .

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*