Tahirović se žalio na presudu, majka i sestra ubijenog Mirze Raščića se nadaju da neće biti promijenjena

Izudin Tahirović koji je osuđen na 20 godina zatvora za ubistvo navijača FK Željezničar Mirze Raščića, žalio se na presudu. Majka i sestra ubijenog Raščića, Ilvana i Zerina, kazale su kako se nadaju da se neće razočarati u Vrhovni sud koji će donijeti konačnu odluku.

“Ovu izrečenu presudu posmatram kao majka i osoba koja očekuje pravdu. Nažalost, sud osuđuje na pet do 20 godina za ubistvo, koliko je maksimalno prema zakonu, što je mala kazna. Ali, upoznata s činjenicama prethodnih presuda osobama koje su izvršile ovakvo djelo, mogu reći da sam djelimično zadovoljna”, rekla nam je Mirzina majka.

Zahvalila se tužiocu i sudskoj vijeću kazavši kako su bil irealni ističući kako je Mirza bio dobar čovjek koji je volio svoj klub i često volontirao .

“Bio je voljen u društvu i ponosna sam što se Mirzino ime nije zaboravilo, a nadam se da se neće zaboraviti. Imajući u vidu na koji je način moj Mirza ubijen željela bih da se ne razočaram u sudstvo i da Vrhovni sud potvrdi presudu jer se u našoj državi ubistvo ne posmatra kao ubistvo. Kakva je razlika u tome kako neko nekom oduzme život? Na kraju svega nema tog mladog života. Smatram a bi se trebao promijeniti zakon i da se ubistva kažnjavaju sa maksimalnom kaznom od 45 godina zatvora, tada bi sigurno blo manje nasilja”, rekla je kroz suze.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*