Parlamentarna skupština BiH: Tematska sjednica o ljudskim pravima

Tematska sjednica “Prezentacija kompilacije preporuka UN o ljudskim pravima u BiH i njihovo sprovođenje” biće održana danas u Sarajevu povodom 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava u organizaciji Zajedničke komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH.

“Jedinstveno iskustvo prikupljanja i organizovanja kompilacije preporuka UN o ljudskim pravima za BiH od velike je važnosti za cjelokupno razumijevanje problema i pitanja sistema za promociju i zaštitu ljudskih prava u BiH”, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na sjednicu, koja je organizovana u saradnji sa UN u BiH, pozvani su predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva pravde BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH, Narodne skupštine Republike Srpske.

Osim njih, pozvani su i predstavnici Parlamenta Federacije BiH /FBiH/, Skupštine Brčko distrikta, Ministarstva pravde FBiH, Ministarstva pravde Republike Srpske, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Ministarstva zdravstva FBiH.

Poziv je upućen i predstavnicima UNDP-a, Misije OEBS-a, Kancelarije Savjeta Evrope u BiH, ambasada u BiH, te drugih međunarodnih i organizacija civilnog društva koje djeluju u BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*