Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas o stanju u rudnicima

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas će na sjednici u Sarajevu razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH, kao i Prijedlog Zakona o osiguranju.

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lizingu te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicijskim fondovima i Nacrt zakona o sigurnosti i zaštiti na radu također su među najavljenim temama.

Predložene su i odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za realizaciju Projekta modernizacija cesta u Federacij te po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju projekta sanacije nakon poplava.

Predstavnički dom juče je odobrio prijedloge zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, potom zakona o dobrovoljnim penzionim fondovima te o izmjeni Zakona o doprinosima, kao i Nacrt zakona o stečaju.

(BHRT)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*