Gljive i bijeli luk su zaista božanstvena kombinacija i mogu biti sjajan prilog uz neko lakše meso, piletinu ili puretinu. Ovaj prilog možete poslužiti i uz rižu, ali i kao umak za tjesteninu. Zaista je mnoštvo mogućnosti.
Ova divne kremaste gljive se veoma lako i brzo pripremaju, a originalni recept možete pronaći na Lovefoodies blogu.
Potrebni sasojci:
- 225 g cijelih šampinjona
- 2 čehna sitno sjeckanog bijelog luka
- 2 kašike krem sira
- 1 kašičica suhih začina (peršun, majčina dušica)
- So, biber
- Maslinovo ulje
Tavu stavite na šporet, sipajte ulje i ostavite da se zagrije zatim dodajte gljive i bijeli luk pa ostavite da se lagano krčkaju dok ne omekšaju. Na samom kraju kad su omekšale i većina vode je isparila dodajte krem sir i začine.
Promiješajte i servirajte dok je toplo.