Mnogi će prvomajske praznike iskoristiti za uživanje s prijateljima i porodicom, a to ne može proći bez ukusne hrane. Ljuta gurmanska pljeskavica oduševit će vaše nepce.
Recept je na društvenim mrežama podijelila srbijanska kuharica Maja Gojić, koja vodi stranicu Mirisi iz Majine kuhinje. Potrebno vam je:
- Kilogram mljevene junetine (naravno, količinu možete prilagoditi)
- Jedno jaje
- Četiri-pet kašika panko mrvica, a možete koristiti i prezle
- Dva crvena luka
- Komad suhog mesa (može i slanina ukoliko je konzumirate)
- 50 grama polutvrdog sira
- 10-ak komada ljutih papričica
- Mozarella
- Začini – bijeli luk, miks povrća, so i biber
- Pecivo
Priprema
S mesom pomiješajte sve navedene sastojke osim mozarelle i ostavite u frižider u na sat vremena. Izvadite smjesu, oblikujte pljeskavice i ispržite.
Na kraju prženja dodajte mozarellu na vrh, a u pecivo dodajte i ostale sastojke.