Tjestenina s piletinom

Datum:

Vrijeme je vrućina i kada živa u termometru dostiže i do 39 stepeni treba jesti lagana jela.

U nastavku vam upravo preporučujemo jedno takvo.

Uživajte u njemu.

Potrebno je:

300 g tjestenine

kašika maslinovog ulja

800 g pilećeg bijelog mesa

2 paradajza

200 g mladog sira ili mocarele

50 g struganog parmezana

2 kašike svježeg bosiljka

2 kriške bajatog hljeba

Priprema:

Skuvati tjesteninu pazeći da ostane čvršća. Ocjediti i preručiti u posudu za služenje.

Piletinu isječenu na kockice propržiti na jačoj vatri da promijeni boju, pa smanjiti vatru i dinstati u vlastitom soku. U međuvremenu pomiješati paradajz isječen na kockice, narendan parmezan i mocarelu, s dvije kašike bosiljka. Sok od paradajza dodati u tavu s piletinom. Kada je piletina gotova, dodati mješavinu paradajza, sira i bosiljka i krčkati na tihoj vatri pet minuta ili dok se mocarela rastopi i paradajz zagrije.

Kriške hljeba isjeći na kockice i ispeći u zagrijanoj tavi. Pripremljeni sos sipati preko tjestenine i poslužiti s preostalim parmezanom i kockicama prepečenog hljeba (krutonima)

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Tjestenina sa limunom, idealna za vrele dane

Kad se ljeto zahukta i temperature dostignu vrhunac, često...

Ne jedite ovaj dio piletine – može imati bakterije i parazite

Piletina je jedna od najpopularnijih namirnica zahvaljujući svojoj pristupačnoj...

Ideja za iftar: Napravite nešto drugačiju piletinu s bademima, laganu supu i osvježavajuću salatu

Ramazan je idealno vrijeme za ponovno povezivanje s hranom...

Crispy piletina – recept za jednostavno jelo bogatog ukusa

Za ljubitelje hrskave, sočne piletine s bogatim začinima, crispy...