Trik za najukusniju pohovanu piletinu: Umjesto jaja se koristi iznenađujući sastojak

Datum:

Pohovano bijelo meso, bez obzira da li su šnicle ili štapići, vjerovatno su jedno od najomiljenijih jela koje možete da napravite kod kuće.

Naravno, ukoliko se piletina pohuje, svi volimo kada je poh hrskav i ukusan.

Ukoliko ne želite da pogriješite s pohom i želite da bude savršen, jedan tajni sastojak će vam pomoći da ne omanete. U pitanju je – majoneza.

Upotrijebite sve sastojke kao i inače, samo umjesto jaja iskoristite ovaj namaz. 

Premažite piletinu brašnom, a zatim tankim slojem majoneze – oko 1 do 2 kašike na pola kilograma mesa – premažite meso. Utrljajte zatim piletinu u prezlu i pecite ili pržite. Oduševit će vas okus poha. Uživajte!

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Ako vam se u frižideru ili zamrzivaču nakuplja led, ubacite ovu namirnicu

​Naslage leda nastaju usljed viška tečnosti i vlage u...

Ako hoćete da su vam palačinke vazdušaste i kada se ohlade stavite ovaj sastojak

Palačinke su odličan izbor za doručak. Možete ih jesti...

Kako da vam se na hrani u otvorenoj tegli ne stvori plijesan?

Jedna žena iz Velike Britanije na Facebook-u je podijelila...

Ako vaš usisivač slabo usisava isprobajte ovaj trik

Usisivač je neophodan prilikom čišćenja stana ili kuće. Međutim,...